نارنج سبز سیاسی اجتماعی تحلیلی

بررسی مطبوعات و نشریات فارسی زبان

نارنج سبز سیاسی اجتماعی تحلیلی

بررسی مطبوعات و نشریات فارسی زبان

افزایش نگران کننده کودک‌آزاری و همسر آزاری - آینده نیوز

سرپرست دفتر مداخله ‌و بازتوانی سازمان‌بهزیستی‌کشور هشدار داد؛

حدود چند هفته قبل در شرق تهران گزارش خانواده‌ای را که شامل مادر و سه کودک بودند به ما دادند و تیم سیار ما بعد از مراجعه متوجه شدند که متاسفانه تمامی افراد خانواده معتاد بودند. ضمن اینکه پدر این خانواده هم معتاد بوده و در زندان است. سن این کودکان 5، 7 و 9 سال بود که یکی از آنان دختر و دو نفر دیگر پسر بودند. هر سه این کودکان معتاد به کراک بودند و مادر آنها فرار کرده بود. تیم ما مجبور شد با گرفتن حکم قضایی مداخله کند و این کودکان بستری و تحت درمان قرار گرفتند.


سازمان بهزیستی به منظور کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و جرایم و حمایت از افراد در معرض آسیب های اجتماعی از قبیل کودک آزاری، سالمند آزاری، همسر آزاری، دختران فراری، کودکان خیابانی، خانواده‌های در معرض طلاق، خودکشی و برخی معضلات دیگر، اقدام به راه‌اندازی خط سه رقمی تلفن «اورژانس اجتماعی» کرده است.

«اورژانس اجتماعی» تلفیقی از مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی است و با اعزام تیم سیار به محل به طور مستقیم در حل مشکل مداخله می کند. اورژانس اجتماعی حاصل فعالیت چند ساله سازمان بهزیستی کشور است و بر اساس بند ب تبصره 15 قانون بودجه سال 86 کل کشور شکل گرفته است. تماس با شماره تلفن 123 ما را به این مرکز وصل می کند.

دادنا به منظور بررسی فعالیت های این مرکز و آمار ماموریت ها و حوادث در سال جاری سراغ دکتر فرهاد اقطار، سرپرست دفتر مداخله و بازتوانی سازمان بهزیستی کشور رفته و پیرامون معضلات و مشکلات اجتماعی این مرکز گفتگویی انجام داده است که در پی می آید:

*درباره نحوه فعالیت های مرکز اورژانس اجتماعی مقداری توضیح دهید.
-اورژانس اجتماعی شامل بسته کاملی از مداخله در بحران های فردی و خانوادگی و اجتماعی است و از طریق خط تلفن 123 مردم با ما ارتباط برقرار می کنند ضمن اینکه خدمات سیار اورژانس اجتماعی و پایگاه خدمات این اورژانس بطور شبانه روزی آماده خدمت به مردم هستند. تیم سیار اورژانس اجتماعی شامل یک مددکار و یک روانشناس است که بعد از تماس به محل اعزام و پیگیر حادثه می شوند تا جایی که اگر لازم باشد فرد آسیب دیده را به مرکز مداخله در بحران منتقل می کنند و مرکز بر اساس شرایط فرد تصمیم گیری می کند.

*بیشترین مشکلات پیش آمده در سال جاری که منجر به مداخله اورژانس اجتماعی و اعزام تیم سیار این اورژانس شد، چیست؟
-بیشترین موارد پیش آمده در سال جاری مربوط به خشونت خانوادگی بوده که شامل کودک آزاری و همسر آزاری بوده است. در موارد دیگر نیز ما بحث سالمند آزاری و کودکان خیابانی را داریم. اورژانس اجتماعی برای مداخله به محل اعزام می شود و بسته به موضوع، مشکل پیش آمده یا توسط مددکاران اورژانس حل و فصل می شود و یا اگر حکم قضایی الزامی باشد اقدامات لازم صورت می گیرد. همچنین مواردی هستند که کودکان بد سرپرست هستند بر این اساس ما از قوه قضائیه حکم قضایی می گیریم تا کودک تحویل سازمان بهزیستی شود.

*آخرین آمار فعالیت های اورژانس اجتماعی چگونه است؟
-بر اساس آمار بدست آمده، در شش ماهه اول سال جاری، 140 مرکز مداخله در بحران در کشور فعال بوده اند و 11539 نفر از مردم در سطح کشور پذیرش شده اند. در حال حاضر 97 خط اورژانس اجتماعی در سطح کشور فعال هستند که امسال 43785 تماس مرتبط داشتیم و 189 تیم سیار نیز در کشور فعال هستند. همچنین در شش ماهه اول سال جاری 20550 مراجعه و پیگیری داشتیم. تیم سیار اورژانس اجتماعی در حاشیه شهرها و مناطق جرم خیز مستقر شده تا بر اساس نیاز و تحلیل موقعیت، مشکلات اجتماعی آن منطقه را حل کنند.

*در مقایسه با سال قبل این آمار چگونه بوده است؟
-خوشبختانه این آمار به نسبت سال قبل افزایش یافته است و این موضوع حاکی از اعتماد مردم به ما است، ضمن اینکه امسال احداث مرکز مداخله در بحران از 138 مرکز به 140 مرکز افزایش یافته است.

*در حال حاضر حدود سه سال از فعالیت این اورژانس به عنوان مداخله در حل بحران های اجتماعی می گذرد، برخورد و باور مردم نسبت به حضور شما چگونه است؟
-معرفی و شناساندن خط اورژانس اجتماعی باعث شده است افراد مشکلاتی که پیدا می کنند را بیشتر با ما در میان بگذارند و این نشان می دهد که اطلاعات مردم و اعتماد مردم به این مرکز افزایش یافته است. البته مشکلاتی هم سر راه ما هست که یکی از این مشکلات که حائز اهمیت است تجهیز اورژانس اجتماعی به وسایلی نظیر بیسیم است. ضمن اینکه تبلیغات اورژانس اجتماعی نیز نقش مهمی ایفا می کند تا مردم بیشتر آشنا شوند. هنوز زمان لازم است تا اورژانس اجتماعی به اندازه سایر اورژانس ها و فوریت های پزشکی برای مردم شناخته شود و افکار عمومی به ما اعتماد کنند. برای حل این مشکل طرحی را به دولت ارائه کرده ایم که امیدواریم هیات دولت آن را تصویب کند و ما بتوانیم از لحاظ قانونی بیشتر وارد عرصه شویم.

*هدف سازمان بهزیستی از فعالیت اورژانس اجتماعی در سطح جامعه چیست؟
-با توجه به اینکه متولی اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی است، اجرای آن را در سه سطح پیشگیری، مداخله و تماس با اورژانس پیش بینی کرده است. وقتی حادثه پیش می آید ما مجبوریم مداخله اورژانسی داشته باشیم. ما امروز پیرامون اعتیاد و کودک آزاری فعالیت بیشتری داریم. سازمان بهزیستی علاوه بر این موضوع به این افراد مهارت های زندگی را آموزش می دهد. همچنین در معضلاتی نظیر خودکشی، کودک آزاری و همسر آزاری سازمان بهزیستی در شرایط اورژانسی وارد عمل می شود تا مشکل حل شود. به نظر می رسد اگر اورژانس اجتماعی در تمام سطح کشور بیشتر گسترش پیدا کند سازمان بهزیستی توانسته نقطه عطفی در حل مسائل اجتماعی ایجاد کند تا زمینه ای برای توانمندسازی افراد در معرض آسیب دیده اجتماعی و بازگشت آنها به زندگی سالم باشد.

*با توجه به وقوع حوادث روزانه اجتماعی در جامعه ما و حضور اورژانس اجتماعی می خواستم بپرسم شنیع ترین اتفاقی که در سال جاری افتاده، چه موردی بوده است؟
-حدود چند هفته قبل در شرق تهران گزارش خانواده‌ای را که شامل مادر و سه کودک بودند به ما دادند و تیم سیار ما بعد از مراجعه متوجه شدند که متاسفانه تمامی افراد خانواده معتاد بودند. ضمن اینکه پدر این خانواده هم معتاد بوده و در زندان است. سن این کودکان 5، 7 و 9 سال بود که یکی از آنان دختر و دو نفر دیگر پسر بودند. هر سه این کودکان معتاد به کراک بودند و مادر آنها فرار کرده بود. تیم ما مجبور شد با گرفتن حکم قضایی مداخله کند و این کودکان بستری و تحت درمان قرار گرفتند. واقعا حادثه ناخوشایندی بود. تمام بدن این کودکان بشدت زخمی شده بود، ضمن اینکه اصلا تاکنون به مدرسه نیز نرفته بودند. در عین حال آنچه باعث خوشحالی ما شد بهبودی این کودکان بعد 15 روز بود. در حال حاضر این کودکان در مرکز ما اسکان دارند تا شرایط آنها برای مرکز اقامت کودکان بد سرپرست فراهم شود.


http://ayandenews.com/news/24456/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد