نارنج سبز سیاسی اجتماعی تحلیلی

بررسی مطبوعات و نشریات فارسی زبان

نارنج سبز سیاسی اجتماعی تحلیلی

بررسی مطبوعات و نشریات فارسی زبان

اینهمه ریخت وپاش ایرنا برای چه بود؟ - آینده نیوز- الف

انگار ابر و باد و مه و خورشید و فلک به کار افتاده بود تا آخرین سخنران و اصلی ترین خطیب به روی جایگاه برود و همزمان با اذان ظهر و تا ساعتی پس از حی علی خیرالعمل که همان صلوه باشد، به ایراد سخن بپردازد و به نحو برنامه ریزی شده ای خطابه قرای تبلیغاتی سر دهد و با زیرکی به زبان داد دفاع از ولایت و رهبری سر دهد و احمدی نژاد را به عنوان نزدیک ترین فرد به رهبری و نماد اصولگرائی معرفی نماید و سعی در ارائه چهره ای موجه و متفاوت با گذشته اش در منظر ارباب جراید داشته باش


مهدی برادران در الف نوشت:

به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کشور رسما اعلام می شود که فعالان رسانه ای استانشان را فراخوان کنند  و قرار می شود که از هر استان حدود 20 نفر دعوت شوند برای حضور در همایشی که عنوانش این است: "نشست تخصصی نقش رسانه ها در تعامل با ایرانیان خارج از کشور".
 
بلیط های پرواز گرفته می شود و برخی نزدیکترها هم با خودرو و قطار راهی می شوند. زمان همایش صبح شنبه 25 دی ماه سال جاری اعلام شده و جالب اینکه به سبب اهمیت حضور میهمانان رسانه ای برای میزبان بعضا از چند روز قبل از همایش ترتیب گرفتن بلیط ها و پذیرش میهمانان در هتل هائی مانند لاله، فردوسی و ... تهران صورت می گیرد.
 
مدیران خبرگزاری دولت -ایرنا- طی اقدامی سفارشی و برای اینکه همه مدیرانشان باشند و نباشد که نباشند، بلافاصله روز بعد از این همایش هم جلسه ای ویژه تدارک می بینند در ایرنای وزین که احتمالا دست آوردهای این سفر خطیر دست کم گرفته نشده و به ثمر بنشیند.
 
اما به راستی مگر قرار است چه اتفاق عظیمی رخ دهد ؟!
هیچ کدام از مدیران ارشادی ارشاد نشده اند در باب برنامه ها و حتی آنان که در همایش هم حاضر می شوند هم در پاسخ بی خبرند از تمهیدات و سین برنامه ها و در این راستا دعوت ها هم کور و سلیقه ای صورت می گیرد بطوریکه از نوجوان تا پیر سالخورده و از دبیر سایت تا مدیر باسابقه و از آماتور و خبرنگار تجربی تا مدرس مطبوعاتی فراخوان می شوند! و البته غیر رسانه ای هائی هم از استانداری ها و برخی مراکز دیگر هستند تا یک هزار نفری باشیم و جمعمان – یا جمعشان با ما - جمع باشد.
 
هیچ برنامه ای در هتل ها و در اوقات قبل و بعد ساعات همایش حاضران پیش بینی نشده و حتی بنابر عرف چنین برنامه هائی هماهنگی بازدید و جلسه و دعا و نماز جماعت و ... نیست که نیست حتی تمهید برپائی نشست های تعاملی و گعده و گفتمان میان اهالی رسانه ای با متولیان همایش و تبیین اهداف و ... هم تدارک دیده نشده و دریغ از یک خط توضیح مقدماتی و بروشور و ... دریغ.
 
به هر حال موعد همایش می رسد و یاران از ساعت 6:30 صبح راهی سالن می شوند و بالاخره می رسند به سالن باشکوه و گران صداوسیما و در بدو حضور همراه با پذیرائی مفصل از نمایشگاه برگزیده اخبارهمایش قبلی بازدید می کنند و جالب اینکه در این باصطلاح نمایشگاه که با استندهای ایستاده و بنر و فلکسی، برپا شده صرفا تیتر و لید (طلایه) اخبار و آن هم عمدتا اخبار بنظر منفی و نقدهای همایش قبلی در منظر چشم حاضران قرار گرفته است؛ هیچ تفاوتی هم نیست میان تیتر کیهان و بی بی سی فارسی و فقط مهم این است که در مورد همایش ایرانیان بوده باشد و البته برخی تیترها به دو یا چند بار بولد شدن و حتی پخش شدن در قالب آنونس و کلیپ میان برنامه همایش هم می ارزد و البته لازم است که مجری این برنامه هم بارها در سخنان خود بر بازدید میهمانان از این استندهای بیلبوردگونه تاکید کند، چرا که هدف مظلوم نمائی است و نشان دادن آنچه که یکی از سخنرانان اینترنتی خارج نشین همایش بصراحت می گوید: برخی مغرضان (!) به ما توهین کردند ... .
 
یکی از جمله این تیترها که بیش از 10 بار در لابلای سخنان رئیس جمهور و برخی صاحب نظران رسانه ای گنجانده شده بود و با ریتمی تند به نمایش در می آمد این بود: "نادران: همایش ایرانیان وهن نظام بود"
 
اما براستی مگر انتقاد دکتر نادران و برخی دلسوزان دیگر نظام که در این همایش در تضاد با تاکید رهبری مبنی بر اهمیت مسائل هموطنانمان در اقصی نقاط عالم و مخالف با تاکید رئیس جمهور محترم، به نحوی به سخره گرفته شده بود چه بود؟
 
هزینه همایش، شیوه های پذیرائی و هدایای اشرافی، جای خالی بزرگان ایرانی خارج از کشور، موازی کاری، سرمایه‌گذاری در ایران یا سرمایه‌گذاری نفتی، دعوت از عناصر ضد انقلاب و معلوم الحال و برخی ابهام ها و پرسش های دیگر که البته هیچ کدام پاسخ داده نشد و صرفا در فضائی احساسی، اشاره و مورد هجمه و تاخت و تاز قرار می گیرد آن هم در جمعی که اهل رسانه اند و می توانند و بلکه شاید بزعم مسئولان همایش باید ضمن توبه، از این پس به گونه ای متملقانه به آن ها بپردازند -یا به نقد نپردازند- و در راستای اهداف کوتاه مدت متولیان این همایش و چه بسا بلندمدت -تا انتخابات مجلس و ریاست جمهوری- آنان قرار گیرند.
 
ترکیب سخنرانان نیز در نوع خود جالب توجه بود و گرچه تعدادی از رسانه ای های مجرب نیز در این همایش به ایراد سخن پرداختند اما عمده سخنرانان و از جمله مدیر باسابقه روزنامه گل و بلبل اطلاعات به تمجید از مشائی و ملک زاده پرداختند ضمن اینکه حجت الاسلام دعائی به تحریک مجری مدعی مراسم ، در آغاز سخن، با ذکر نام جناب شریعتمداری، کیهان را نماد جباریت نظام دانست!
 
 این همایش، طبق برنامه و به مدد ساز و کارها و  کادرهای اداری جمهوری اسلامی و هزینه های بیت المال و ... در نوع خودش از نظر توجه به رسانه ها -آنهم  بومی ها  و کف جامعه ای ها- و تعداد پرشمار خبرنگار و عکاس، کم سابقه و شاید در سالیان اخیر بی سابقه می نمود.
 
 در حالی که این آئین به اواسط زمانی اش نزدیک شده بود با حضور اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییس جمهور، دچار همهمه شد بطوریکه مجری مراسم هم مجبور به قطع سخنان سخنران شد تا به عکاسان تذکر دهد که بنشینند و آرام باشند و ....
 
انگار ابر و باد و مه و خورشید و فلک به کار افتاده بود تا آخرین سخنران و اصلی ترین خطیب به روی جایگاه برود و همزمان با اذان ظهر و تا ساعتی پس از حی علی خیرالعمل که همان صلوه باشد، به ایراد سخن بپردازد و به نحو برنامه ریزی شده ای خطابه قرای تبلیغاتی سر دهد و با زیرکی به زبان داد دفاع از ولایت و رهبری سر دهد و احمدی نژاد را به عنوان نزدیک ترین فرد به رهبری و نماد اصولگرائی معرفی نماید و سعی در ارائه چهره ای موجه و متفاوت با گذشته اش در منظر ارباب جراید داشته باشد.
 
خب دیگر تعامل صورت پذیرفت و جالب اینکه از پس استماع سخنان آقای مشائی، میهمانان نه مشایعت کننده ای داشتند و نه حتی حداقل تمهیدات در سرویس دهی به آنان وجود داشت که پذیرائی سرپائی ناهار و بی نظمی و بی برنامه گی اتوبوس ها و ... غیب شدن رابطان همایش در هتل ها از آن جمله بود و هرچند انواع برگه ها و نشریات ریز و درشت در اختیار حاضران قرار می گرفت اما متولیان همایش حتی یک پک یا بسته فرهنگی منسجم درمورد همایش، پیش بینی نکرده بودند.
 
اما به راستی چنین همایشی و با این سطح و هزینه، آیا نمی توانست ثمرات شیرین تر و بهینه ای جز همان چند ساعت سخنرانی داشته باشد؟ آیا نمی شد همایش اینترنتی و ویدئو کنفرانسی و با تدارک و شناخت و آمادگی قبلی میهمانان باشد؟ به راستی چه تعاملی با رسانه ای های میهمان صورت گرفت وقتی که حتی یک برگ نظرخواهی از آنان انجام نشد و حتی شماره و نشانی و ایمیل آنان را جهت تداوم ارتباط مطالبه نکردند.
 
آیا نمی شد پیشنهادات و راهکارهای اهالی رسانه را جهت تعامل و بهبود برنامه های آتی خواستار شد یا طی جلسات و احتمالا کمیسیون های تخصصی به راهکارهای ارتباطی با ایرانیان خارج از کشور دست یافت؟ آیا تسهیل تعامل با ایرانیان خارج از کشوربه برکت این همایش ممکن نبود و نمی شد حداقل برای ارتباط و مصاحبه های رسانه ها با ایرانیان متخصص و متقابلا ارتباط آنان با رسانه های داخلی لیستی آماده و در اختیار حاضران ارائه نمود؟ آیا براستی تعامل رسانه ها با ایرانیان خارج از کشور ملاک بود یا جناب مشائی؟! و البته گذشت زمان روشنگر خوبیست تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.
 


http://ayandenews.com/news/24516/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد