نارنج سبز سیاسی اجتماعی تحلیلی

بررسی مطبوعات و نشریات فارسی زبان

نارنج سبز سیاسی اجتماعی تحلیلی

بررسی مطبوعات و نشریات فارسی زبان

تا جهانی شدن راه درازی در پیش‌است - ایلنا

رفیعی از حضور در جشنواره‌ دل خوشی ندارد اما امیدوار است ناداوری‌های دوباره گریبانگیر او و فیلمش نشود. می‌گوید: ممیزی‌های مرسوم حتی دامن فیلم‌های خارجی را می‌گیرد و باعث می‌شود فیلم‌های درجه‌ی یک جهانی به جشنواره راهی نداشته باشند.


 

علی رفیعی (کارگردان سینما و تئاتر) از آخرین حضورش در جشنواره‌ی فجر که به 5 سال پیش برمی‌گردد و در آن فیلم «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» را نمایش داده بود، دل خوشی ندارد و می‌گوید پس از آن سرخوردگی و یاس بر من عارض شد.

رفیعی که این‌بار با فیلم «آقا یوسف» پا به عرصه‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر می‌گذارد؛ امیدوار است اتفاقات و ناداوری‌های پیشین، بار دیگر گریبانگیر او و فیلمش نشود. او معتقد است این جشنواره تا جهانی شدن فاصله‌‌ی زیادی دارد.
علی رفیعی در گفتگو با خبرنگار ایلنا افزود: از 5 سال پیش، به جهت رویکردهای ناصحیح و فضای غیرهنری جشنواره، بسیار سرخورده شدم و به این دلیل تا امروز، چندان به این جشنواره‌ توجهی نداشتم و موقعیت آن‌ را پیگیری نکردم.
وی، سرخوردگی خود را ناشی از تصمیمات غلط هیات داوران می‌داند و می‌گوید: متاسفانه در جشنواره‌ی 5 سال پیش متوجه شدم که تصمیمات نهایی را هیات داوران نمی‌گیرند، بلکه از جای دیگری به آن‌ها دیکته می‌شود. به عبارت دیگر به نظر می‌رسید فضای جشنواره بیش از آن‌که فضایی هنری باشد، سیاسی بود.
این کارگردان درخصوص فیلم «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» ادامه داد: این فیلم در آن سال، مورد توجه بسیاری از مخاطبان و منتقدان و صاحب نظران سینما قرار گرفت اما هیات داوران نسبت به آن بی تفاوت بود. به نحوی که احساس می‌شد نمی‌خواستند این فیلم، علی‌رغم شایستگی‌هایش، به جایگاه واقعی خود دست پیدا کرده و خود را نشان دهد.
رفیعی درمورد جشنواره‌ی بیست و نهم نیز گفت: به‌دلیل دوری 5 ساله‌ام از جشنواره‌ی فجر، نمی‌توانم راجع به نوع اجرا و داوری‌های آن پیش داوری کنم اما تا امروز تنها یک نقطه‌ی مثبت در جشنواره‌ی امسال می‌بینم و آن حضور اکثر فیلمسازان سه نسل فیلم ایران در آن است. البته در ادامه باید دید هیات داوران چه برخورد و رفتاری با فیلم‌ها خواهند داشت و چقدر می‌توانند به آرزوی رسیدن به اعتبار جهانی این جشنواره، جامه‌ی عمل بپوشانند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست اعضای هیات داوران، پیش از جشنواره ازسوی مسولان و برگزارکنندگان آن معرفی شوند، گفت: قطعا باید اینگونه باشد. من واقعا دلیل اعلام نشدن لیست داوران را نمی‌دانم. شاید این رویکرد نیز بیشتر برمی‌گردد به فضای سیاسی‌ که بر این جشنواره سایه می‌افکند. چنین رویکردهایی درنهایت باعث دلزدگی فیلمسازان می‌شود و از اعتبار یک جشنواره که داعیه‌ی بین‌المللی بودن دارد، می‌کاهد.
کارگردان «آقا یوسف» در ادامه راجع به بخش بین‌الملل فیلم فجر، اظهار داشت: همه چیز منوط به انتخاب درست فیلم‌های خارجی است. آنچه باعث می‌شود یک جشنواره صاحب اعتبار بین‌المللی شود، حضور فیلم‌های مطرح در آن است. درحالیکه ممیزی‌های مرسوم در ایران حتی دامن فیلم‌های خارجی را هم می‌گیرد و محدودیت‌هایی را دامن می‌زند که دست‌آخر باعث می‌شود فیلم‌های درجه‌ی یک جهانی به جشنواره‌ی فجر راهی نداشته باشند.
وی اضافه کرد: محدودیت‌هایی که برای حضور فیلم‌های خارجی، ازسوی مسولان فجر ترسیم شده‌است، امکان رقابت سالم را سلب می‌کند چراکه فیلم‌های برگزیده در این بخش، جایگاه معتبری در سینمای جهان ندارند. ما باید به جایگاهی برسیم که خالی از سوء نظر و با طبعی بلند، از فیلم‌ها و فیلمسازان مطرح در جهان برای حضور در جشنواره‌ی فجر دعوت کرده تا درکنار این اعتبار جهانی، فیلم‌های ساخته‌ی خود را نیز در سطح بین‌المللی مطرح کنیم. درغیر این صورت چطور می‌شود از مخاطب انتظار داشت احساس کند با یک جشنواره‌ی معتبر جهانی روبروست؟!


http://www.ilna.ir/newsText.aspx?ID=176516

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد